RIO BIO SKUTSKÄR  
Gävlevägen 24,  814 31 Skutskär       /        Tfn : 026-701 55, Mobil : 070 - 227 19 52,  kl. 8-14
E-post: info@fh-skutskar.se         
Vill du ha filminfo?                                   
Åldersgränser och censur                   
 


Välkommen till Rio Bio!

I vår biograf ser du flera av de mest populära filmerna. Vår kassa öppnar alltid 45 minuter före varje föreställning.
Betala gör du med swish eller kontant. Vi tar inte kort.
Följ oss gärna på www.facebook.com/fhskutskar  eller vårt konto riobioskutskar på instagram och snapchat.
Twitter Fhskutskariobio
För att klicka på länken, håll in Ctrl + Klicka på musen
 

KOMMANDE FILMER

Reservation för eventuella förändringar


Söndag den 21 Okt. kl 19:00

Onsdag den 24  Okt. kl 19:00

  • Genre - Komedi
  • Distributör - Fox/Nordisk

 

 

 

Lyrro - In Och Utvandrarna

 

BORTA BRA MEN HEMMA BÄST? Nej, det stämmer nog inte riktigt - och har nog aldrig gjort. LYRRO - IN OCH UTVANDRARNA är en sketch-artad film som handlar om att: Människan har alltid varit på väg. Ibland flyende från något men ofta också sökande efter något annat. Kanske är det bättre någon annanstans och kanske blir vi också bättre människor om vi får möjligheten att leva på en plats längre bort?

I rollerna:
Peter Dalle, Suzanne Reuter, Henrik Dorsin, Johan Ulveson, Björn Gustafsson, Nour El Refai
Regi - Peter Dalle

Längd: 1 tim 28 min
Åldersgräns:  från 11 år
Biljettpris: 100 kr


Söndag den 28 Okt. kl 14:00

Onsdag den 31 Okt. kl 14:00

Genre - Familjefilm
Distributör
 - SF Studios

 

 

Halvdan Viking (Höstlovs film)

 

Halvdan Viking är elva år och bor i Östbyn med smeden Björn efter att hans pappa gett sig av på plundringsfärd. Men Halvdan är ingen "riktig" viking. Han haltar, har dåligt självförtroende och saknar en vän. I närheten av Östbyn ligger Västbyn. De båda byarna har legat i fejd med varandra så länge man kan minnas och det är förbjudet att befinna sig på fel sida av älven som delar de två byarna. En dag i skogen möter Halvdan plötsligt den orädda kungadottern Meia från fiendebyn Väst. Trots att de inte får träffas spirar en oväntad vänskap fram mellan dem. När Västbyn planerar ett anfall på Östbyn förstår vännerna att allt hänger på dem om det ska stoppas i tid. Men har de tillräckligt med mod och list för att göra det som krävs utan att ta till vapen?

I rollerna: Peter Haber, Vilgot Hedtjärn, Ellinea Siambalis, Claes Månsson, Torkel Petersson, Joel Spira, Nina Zanjani Regi - Gustaf Åkerblom

Älvkarleby Kommun sponsrar skolungdom

Längd: 1 tim 38 min
Åldersgräns: från 7 år

Biljettpris: 70 kr
Skolungdom: 50 kr


Söndag den 28 Okt. kl 19:00

Onsdag den 31 Okt. kl 19:00

Genre - Drama, Thriller, Crime
Distributör - UIP/Sony

 

Girl In The Spiders Web (Höstlovs film)

Lisbet Salander, kultfiguren och huvudkaraktären från Stieg Larssons Milleniumserie, återvänder till vita duken i GIRL IN THE SPIDER'S WEB baserad på succéromanen med samma namn (svensk titel "Det som inte dödar oss") av David Lagercrantz som nu filmatiserats för första gången. Golden Globe-belönade Claire Foy från "The Crown" spelar den inåtvända och utstötta hackern. Filmen är regisserad av Fede Alvarez ("Don't Breathe"). I övriga roller ses bland andra Sverrir Gudnason, Lakeith Stanfield, Stephen Merchant, Vicky Krieps, Cameron Britton, Claes Bang, Synnøve Macody Lund m fl.

I rollerna: Claire Foy, Sverrir Gudnason, Stephen Merchant, Claes Bang, Mikael Persbrandt mfl Regi - Fede Alvarez

Älvkarleby Kommun sponsrar skolungdom

Längd: 2 tim
Åldersgräns: från 15 år

Biljettpris: 100 kr
Skolungdom: 80 kr


Måndag den 29 Okt. kl 14:00

Genre - Barnfilm
Distributör - SF Studios

 

 

 

Pettson och Findus- Findus flyttar hemifrån (Höstlovs film)

Findus hoppar runt i sin nya säng varje natt så att stackars Pettson inte kan sova. För att få lite ro bygger Pettson ett hopp-och-lekrum till Findus ute i uthuset bredvid. Det visar sig att Findus älskar sitt nya rum och firheten det ger så mycket att han bestämmer sig för att flytta tdit permanent. Det var inte riktigt vad Pettson hade tänkt sig. Pettson blir ledsen och ser framför sig ett väldig ensamt liv utan sin trogne vän. Findus, som gillar att bo själv måste nu komma upp något som kan muntra upp Pettson.

Älvkarleby Kommun sponsrar skolungdom

Längd: 1 tim 22 min
Åldersgräns: barntillåten

Biljettpris: 70 kr
Skolungdom: 50 kr


Torsdag den 1 Nov. kl 14:00

Genre - Komedi, Animerad film

, Äventyr

Distributör - Walt Disney

 

 

Christoffer Robin och Nalle Puh sv. tal (Höstlovs film)

 

 denna spelfilm har Christoffer Robin, den lilla pojken som en gång i tiden älskade att ge sig ut på äventyr i Sjumilaskogen, blivit vuxen. Men han känner sig vilsen i vuxenvärlden och nu måste hans barndomsvänner, Nalle Puh, Nasse, Ior och Tiger, ge sig ut i vår värld för att hjälpa Christoffer Robin hitta tillbaka till den omtänksamme och lekfulle lille pojken som fortfarande finns inom honom.

I rollerna: Ewan McGregor, Hayley Atwell, Chris O'Dowd, Toby Jones, Peter Capaldi, Jim Cummings Regi - Marc Forster

Älvkarleby Kommun sponsrar skolungdom

Längd: 1 tim 44 min
Åldersgräns: från 7 år

Biljettpris: 70 kr
Skolungdom: 50 kr


Söndag den 4 Nov. kl 19:00

Onsdag den 7 Nov. kl 19:00

  • Genre - Drama, Musik
  • Distributör - 20th Century Fox

 

 

 

Bohemian Rhapsody

 

BOHEMIAN RHAPSODY är en hyllning till Queen, deras musik och enastående sångare Freddie Mercury, som trotsade stereotyperna, rev upp konventionerna och blev en av världens mest älskade underhållare. Filmen följer bandets explosionsartade uppgång genom deras ikoniska låtar och revolutionerande sound, när bandet nästan splittras på grund av Mercuys urspårade livsstil och den triumfartade återföreningen under Live Aid då Mercury leder bandet i ett av de mäktigaste framträdandena i rockhistorien, samtidigt som han kämpar mot en livshotande sjukdom. Under tiden cementerar de arvet från ett band som fortsätter att inspirera outsiders, drömmare och musikälskare än idag.

I rollerna:
Rami Malek, Mike Myers, Joseph Mazzello, Ben Hardy, Aidan Gillen

  • Regi - Dexter Fletcher, Bryan Singer

Längd: 1 tim 46 min
Åldersgräns: Barntillåten
Biljettpris: 100 kr


Söndag den 11 Nov. kl 14:00

Söndag den 18 Nov kl 14:00

Genre - Komedi, Animerad film
Distributör - UIP/Universal

 

 

 

 

Grinchen (Matiné)

Varje år runt juletid stör de hans lugna ensamhet med sina allt större, mer skinande och mer högljudda festligheter. När invånarna i Vemdalen tillkännager att de detta år ska göra julen tre gånger så stor som förut, inser Grinchen att det enda sättet för honom att få lugn och ro är att stjäla julen. Han bestämmer sig för att klä ut sig till jultomten på julafton, och går så långt att han till och med fångar en ointresserad, missanpassad ren för att dra hans släde. Under tiden, nere i Vemdalen, smider Cindy-Lou Who, en ung flicka med en översvallande julkänsla, och hennes vänner planer. De ska fånga jultomten under hans julaftonsrunda så att hon kan tacka honom för allt han gjort för hennes utarbetade, ensamstående mamma. Men när julen närmar sig hotar hennes godhjärtade plan att kollidera med Grinchens inte så godhjärtade plan. Kommer Cindy-Lou äntligen att få träffa tomten? Kommer Grinchen att lyckas tysta Vemdalens julfirande en gång för alla?

I rollerna:
Engelska röster: Benedict Cumberbatch, Rashida Jones, Angela Lansbury, Kenan Thompson, Cameron Seely, Pharrell Williams

Längd: 1 tim 30 min
Åldersgräns:  ej angivet
Biljettpris: 70 kr


Söndag den 11 Nov. kl 19:00

Onsdag den 14 Nov. kl 19:00

Genre - Romantisk komedi
Distributör - Njutafilms

 

 

Kärlek På Hjul (Fransk tal, Sv text.)

Jocelyn är en förförisk kvinnokarl som en dag låtsas vara rullstolsburen för att flörta med en ung personlig assistent. Hur kunde han föreställa sig att han istället skulle förälska sig i hennes syster, som faktiskt är rullstolsburen? Jocelyn har fångats i sitt egna falskspel. En komisk och galet romantisk pärla!

I rollerna: Franck Dubosc, Alexandra Lamy, Elsa Zylberstein Regi - Franck Dubosc

Längd: 1 tim 47 min
Åldersgräns: Barntillåten
Biljettpris: 100 kr


Söndag den 18 Nov. kl 19:00

Onsdag den 21 Nov. kl 19:00

Genre - Familjefilm,
Äventyr, Fantasy

Distributör - Fox/Warner

 

 

 

Fantastiska vidunder: Grindelwalds brott

Fantastiska Vidunder: Grindelwalds brott är den andra av totalt fem filmer från J.K Rowlings magiska värld. I slutet av den första filmen blev den ondskefulle trollkarlen Gellert Grindelwald (Johnny Depp) tillfångatagen av den amerikanska magi-kongressen MACUSA, med hjälp från Newt Scamander (Eddie Redmayne). Men Grindelwald lyckades undkomma arresten och har bestämt sig för att samla anhängare som inte får veta sanningen om hans egentliga agenda: att uppfostra renblodstrollkarler till att styra över alla icke-magiska varelser. I ett försök att hindra Grindelwalds planer, tar Albus Dumbledore (Jude Law) hjälp av sin tidigare elev Newt Scamander, som går med på att hjälpa till - ovetandes om vilka faror som väntar... Såväl kärlek som lojalitet testas, även hos trogna vänner och inom familjer, i en alltmer uppdelad värld.

I rollerna: Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Dan Fogler, Alison Sudol, Ezra Miller, Zoë Kravitz, Callum Turner, Claudia Kim, William Nadylam, Kevin Guthrie, Carmen Ejogo, with Jude Law och Johnny Depp

Regi - David Yates

Längd: 2 tim 13 min
Åldersgräns: från 11 år
Biljettpris: 100 kr


Söndag den 25 Nov. kl 19:00

Onsdag den 28 Nov. kl 19:00

Genre - Drama
Distributör - UIP/Universal

 

 

 

Boy Erased

Filmen är baserad på Garrard Conleys hjärtskärande självbiografi "Boy Erased: A Memoir" från 2016. En nutidsberättelse om hur han som 19-åring outades som gay för sina fundamentalistiskt kristna föräldrar. Han ställdes inför valet att antingen förskjutas av familjen eller delta i kyrkans konversionsterapi för att "bota" hans homosexualitet och omvända honom till heterosexuell.

I rollerna: Lucas Hedges, Nicole Kidman, Russel Crowe, Joel Edgerton, Cherry Jones, Michael "Flea" Balzary

Regi - Joel Edgerton

Längd: 1 tim 54 min
Åldersgräns: ej angivet
Biljettpris: 100 kr


Välkomna Önskar Rio Bio - Folkets Hus Skutskär !